Fitt-ball

MI IS AZ A FIT-BALL?

El tudom képzelni, hogy kívülről a laikus megfigyelõk számára talán értelmetlen hóbortnak tűnik, amikor egy csomó nő boldogan ugrándozik egy nagy gumilabdán. Mire lehet ez jó nekik? Nos, sok mindenre …

A Fit-Ball egy az egészséges emberek számára kifejlesztett óriás gimnasztikai labda, sporteszköz, melynek használatával óvni tudjuk a csont-ízületi rendszerünket, mégis optimális terhelést adhatunk a szervezetnek.
A Fit-Ball tréning vidám, dinamikus mozgás, mely minden fizikai képességünket hatékonyan fejleszti. Egyúttal biztonságos prevenciós edzésforma, mely nagyszerűen használható a gyerekektől az időskorúakig, az edzetlenektől az élsportolókig egyaránt.
Komolyabb gerincproblémák esetén a labdán való rugózás tilos, de az erősítő és nyújtó gyakorlatok ekkor is biztonsággal végezhetők.

 

MIÉRT JÁRJAK FIT BALL ÓRÁRA?

  1. Mert a legjobb a ZSÍRÉGETÉS terén! A labdán ülve izmainknak kisebb aktivitással kell dolgozniuk, ezért könnyebb fenntartani a zsírégetéshez szükséges 60-70%-os egyéni pulzustartományt, így minden perc a Fit Ballon biztos nyereség a testsúlycsökkentésben.
  2. Mert végleges megoldás a CELLULITIS ellen! A labdán rugózva a 120/perc ütközés speciális masszázsként átmozgatja, felmelegíti a combon, fenéken lerakódott makacs zsírsejteket tartalmazó testfelületet. A heti 2 x 60 perces zsírégető tréning pár hét alatt látható esztétikai javulást eredményez az érintett testfelületen: a bőr veszít zsírkészletéből, és egyszerűen kisimul!
  3. Mert fiatalon tartja a PORCKORONGOKAT! A rugózás során a csigolyák masszírozó hatása javítja a porckorongok tápanyagellátását. Segítségével csökkenthető a napjainkban minden 5-6. embert érintő gerincsérv kialakulásának kockázata.
  4. Mert megelõzhetõ vele a CSONTRITKULÁS! A népbetegségnek számító csontritkulás megelőzésében az egyik legoptimálisabb megoldás a Fit Ballon végzett, rendszeres rugózó mozgás. A csigolyatestek lágy ütköztetése következtében a szervezet ugyanis megtartja a menopausa idején is szükséges csontsűrűséget.
  5. Mert gyors ALAKJAVULÁST biztosít! Az erősítő gyakorlatok során az intenzív izommunka mellett határozott egyensúlykényszer is hat izmainkra és idegrendszerünkre. A fix alátámasztással végzett gyakorlatokhoz képest sokkal rövidebb idő alatt jóval erősebb terhelést adhatunk. Ezzel együtt izmaink beidegzése, ügyessége rohamosan javul, ami nagy biztonságot jelenthet sporttevékenység, ill. a mindennapok során
  6. Mert tökéletes TÖRZS-TRÉNING! A porckorongok nemcsak az erős terhelés, hanem sajnos az ülő munka következtében is károsodhatnak – megfelelő tartórendszer, erős hátizomzat hiányában! Ezért a rendszeres gerinctréning mindenkinek kiemelten fontos! A Fit-Ballon fekve derekunkat, gerincünket tökéletesen megtámasztja a gömbölyű labda. Az általános talajgyakorlatok behatárolt kiterjedéséhez képest a labdán teljes működési tartományban edzhetjük a has-és hátizmokat, melyek fontos feladata a jó testtartás biztosítása.
  7. Mert kíméli a BOKA-TÉRDÍZÜLETEKET! A labdában lévő levegő elvezeti a boka és térd ízületeiről a felsőtest súlyterhelésének kb. 1/3-át, így intenzív izommunka mellett is jóval kisebb terhelést kapnak az ízületeink. Ezért tökéletes a túlsúllyal küzdők számára!
  8. Mert teljesen kikapcsol, és mosolyt varázsol az arcodra! A labda, a gömbölyű forma mindenkiben kedvező hangulati hatást, érzelmeket kelt, visszaidézi a gyermekkort, amikor önfeledten játszhattunk.
    A labdával végzett játékos, páros vagy éppen relaxáló, masszírozó gyakorlatok más mozgásokhoz nem hasonlítható, egyedülálló élménnyel ajándékoznak meg.

 

 Mert a FIT-BALL egyszerre:
– az egészségmegőrzés,
– a zsírégetés,
– az alakformálás,
– az erősítés
– és a vidámság tökéletes eszköze
!

Fitt ball