Erősítő torna

A legtöbb nő alapból elutasítja a súlyzós edzések gondolatát, hiszen abban a hitben élnek, hogy a súlyzós edzések hatására, hipp-hopp a testépítők izomtömegére tesznek szert. Azonban ez koránt sincs így! 

A legáltalánosabb tévhit megcáfolásával kezdeném. A súlyzós edzésekkel nem leszünk testépítők, sem „túl nagyok” – ahogy sok nő mondja. Először is: a női hormonok eleve kizárják a nagyon gyors és látványos izomgyarapodást. Vagyis nem elképzelhető, hogy néhány hét-hónap alatt végzett kondi edzés hatalmassá tesz! Sőt, az eredmény jó sok idő után lesz látványos – egy idő után bizony mi magunk örülnénk a legjobban, ha gyorsabban fejlődnénk!

Íme még néhány érv, hogy miért érdemes a súlyokhoz nyúlni! Az első (és a legtöbb nő számára valószínűleg a legfontosabb), hogy a megfelelő izomtónus nagyban hozzájárul a fogyáshoz. Jóval hatékonyabb egy zsírégető edzésterv is, ha nemcsak a kerékpározás, a futás és az aerobik szerepel az edzésnaptárban. Ugyanis, nagyon leegyszerűsítve, az izmokban van az az anyag, mely a zsírégetését felelős. Azonkívül egy nagyobb izomtömegű ember a nap folyamán is jóval több energiát asznál el, mint a kisebb izomtömegű – gondoljunk az alapenergia felhasználásra, amit a szervezetünk a tudtunk nélkül old meg (hőmérséklet fenntartása, oxigén, vér ellátás, stb)

A másik, hogy a harmonikus izomzat adja a test szép formáját, a szép testtartást, a feszes idomokat. Ha csak futunk, eltűnik a zsírréteg és fejlődik is az izomzat természetesen, azonban sokkal látványosabban szépül a test, ha az egyes izomcsoportokra külön-külön is dolgozunk. Az igazán szép testformához izomzatra van szükség!

Erősítő torna